Kamtsjatka

Камчатка

Deze reis hoort hier niet echt thuis, maar we plannen Kamtsjatka voor 2020…vandaar!

Kamtsjatka is één van ‘s werelds meest geïsoleerde, onherbergzame en spectaculaire bestemmingen.
Het 1000 km-lange schiereiland Kamchatka is gelegen ‘aan de overkant’ van Alaska, met in het westen de Okhotsk- en in het oosten de Bering-Zee. Het is ongetwijfeld de mooiste regio van Rusland. Kamchatka herbergt meer dan 300 vulkanen en 29 daarvan borrelen en spuwen alsof de schepping nog in volle gang is. Daartussen ligt een gebied van weelderige bossen, heldere rivieren vol zalm, kuddes rendieren en onwereldse lavavelden, van eeuwige sneeuw en hotsprings, taiga en toendra, en een populatie van naar schatting 10 à 14.000 bruine beren. Tot 1990 mochten er geen buitenlanders Kamchatka binnen en ook inwoners van de Sovjet-Unie hadden een speciale toelating nodig. Wat natuurlijk maakt dat een groot deel van de natuur er eeuwenlang relatief ongestoord zijn gang is kunnen gaan.

Samenvatting van het programma:

Na aankomst in PKC (Petropavlovsk-Kamtsjatka) vertrekken we met een 6WD bus naar de Gorely Volcano caldera aan de basis van de Mutnovsky Vulkaan. Vanaf de Mutnovsky vulkaan tot aan de de Stille oceaan, totaal ongeveer 50 km, maken we een trekking. We doen tijdens deze 5 dagen verschillende dagtrips waarbij we vanuit het kamp vertrekken en na de tocht terugkeren. Zo gaan we naar de Mutnovsky vulkaan en naar de Gorely vulkaan. We wandelen door manshoog gras en berkenbossen, baden in warmwaterbronnen om op dag 8 de Stille Oceaan te bereiken aan de Zhirovaya baai.
Daar worden we in de ochtend opgehaald met een boot aan de baai en bezoeken we het Starichkov eiland en varen we naar Petropavlovsk. Daarna met 4WD naar het Avacha Vulkaan plateau die we zullen beklimmen.
Op dag 12 vertrekken we naar het noorden met een vierwiel aangedreven,of 6 WD, bus tot aan de voet van de Tolbatchik vulkaan met een stop en overnachting in de Milkove nederzetting.
Op dag 15 is er de terugrit naar Petropavlovsk met een stop in Esso, een nederzetting vooral bewoond door de Evenen, een van de 4 oorspronkelijke volkeren van Kamtsjatka.
We voorzien minstens 1 reservedag die ook kan gebruikt worden voor een helikoptervlucht naar het Kurilskoyemeer of het geisergebied (de valei van de Geisers) noord van Petropavlovsk.