Trekking aan het Baikalmeer

Озеро Байкал - очень далеко, очень красиво ...

Trekking aan het Baikalmeer in de zomer.

Het Baikalmeer is het grootste zoetwatermeer van Eurazië. Het meer bevat 22% van de zoetwater reserves van alle oppervlaktewater wereldwijd. Het wordt door ruim 300 rivieren gevoed, en de enige afvoer is de Angara, waarlangs het Baikalmeer via de Jenisej afwatert op de Noordelijke IJszee.
We maken hier, zoals met de winterreis, een combinatie van verschillende hoogtepunten: Eerst drie dagen Moskou en daarna nemen we de vlucht naar Novosibirsk, 3300 km van Moskou. Novosibirsk is de derde stad van Rusland na Moskou en Sint-Petersburg. Na een overnachting in Novosibirsk bezoeken we met gids de stad en Akademgorodok, tot voor kort een gesloten deel van Novosibirsk, waar een groot aantal wetenschappelijke instellingen geconcentreerd zijn.
’s Avonds nemen we de trein ( een deel van de transsiberische) tot in Irkutsk, waar we rond 07:00 aankomen. Met gids bezoeken we Irkutsk en de volgende ochtend komt de de lokale organisator ons ophalen voor een busrit van 230 km naar de oever van het Baikalmeer. Hier maken we een trektocht van 5 dagen waarbij onze bagage vervoerd wordt. We dragen dus enkel een dagrugzakje. We eindigen met twee nachten in Listvjanka, aan de oever van het Baikalmeer.
Prachtige 15 daagse reis naar een ver maar mooi en ongerept deel van onze planeet.